Naše iskustvo – Apliciranje za partnersku vizu za Australiju

Put do odobrene partner vize i odlaska u Australiju


shadow

Moje ime je Nataša Bizumović i ukratko ću vam preneti svoje iskustvo kako je izgledao moj put od apliciranja za partner vizu za Australiju, do odobrene partner vize i odlaska i života u Australiji.

Rodjena sam u Srbiji, tu sam živela 27 godina, završila sam školu, počela da radim i udala se. Kada smo suprug, koji ima australijsko državljanstvo, i ja dobili ćerkicu, on je odlučio da ode u Australiju.

Iskrena da budem, u tom trenutku bila sam protiv toga. Nisam mislila da ću otići nekada daleko od svih prijatelja, porodice i bilo mi je veoma teško.

Apliciranje za partner vizu

Posle dugih razgovora pristala sam na to da pokreno moj postupak za partner vizu. Tada smo se obratili agenciji za vize za Australiju Future Option i razgovarali sa njihovim agentom Elenom Simić.

Na savetovanjima smo dobili objašnjenje oko postupka prikupljanja papira i pripremanja aplikacije. Elena je bila tu za sve i pomagala nam tokom celog procesa sve dok aplikacija nije bila spremna. Nakon prikupljanja svih potrebnih dokumenata, pokrenut je proces apliciranja za partner vizu i ostalo je samo da se čeka za odgovor.

Partner viza za Australiju - Natasa Bizumovic - BudiKengur

Suprug je otišao u Australiju, a ćerkica i ja smo ostale u Srbiji, čekajući odgovor od Australijske ambasade. Teško mi je palo to vreme u iščekivanju kada ćemo moći i nas dve da idemo i da mu se pridružimo.

Posle šest meseci, kada sam već mislila da od toga nema ništa, stigao mi je mejl od Elene da je viza odobrena. Bila sam presrećna, svima sam javila da smo dobile vizu i da odlazimo u Australiju kod supruga. Rezervisali smo kartu, spakovale se i za 20 dana od dobijanja vize smo otišle za Australiju.

Odlazak u Australiju - Natasa Bizumovic - Budi Kengur

Odlazak u Australiju

Put je bio baš uzbudljiv, sve je prošlo kako treba i posle 21 sata leta smo stigle. Osećaj kada smo sletele u Melburn se ne može opisati. Suprug nas je čekao sa poklonima i balonima za ćerkicu, a njena sreća tog momenta izazvala je suze radosnice kod svih naših prijatelja koji su došli sa njim. Nakon aerodroma stigli smo u kuću koju iznajmljujemo, podstanari smo ali to je ovde normalno.

Obišli smo neka od najlepših turističkih mesta i upoznali se sa novim prijateljima, isto našim ljudima kojih ovde ima puno. Vreme je toplo, a plaže su im prelepe. Mi smo oduševljeni naravno, još uvek mi je sve novo i čudno, ali i to će proći vremenom. Trenutno sređujemo ćerkici upis u vrtić i sve oko papirologije za nas dve. Mislim da ćemo se super uklopiti kao što su i ostali koje sam upoznala.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*