Partner viza za Australiju

Verenička i partner viza i migracija na osnovu braka


shadow

Australijska partner migraciona šema omogućava državljanima Australije, onima koji imaju stalnu boravišnu vizu u Australiji, kao i državljanima Novog Zelanda da sponzorišu njihove partnere da im se pridruže u Australiji.

Partner migracija se odnosi na:

 • Venčane partnere
 • Verenike
 • Vanbračne partnere (uključujući istopolne parove)

Vrste partner viza:

 • Onshore Partner viza podklasa 820

  Ovo je privremena viza za one koji su venčani ili u vanbračnoj zajednici sa državljaninom Australije ili partnerom koji ima stalno boravište u Australiji. Za ovu vizu je neophodno da budete u Australiji u trenutku apliciranja. Ova viza je privremena, ali vodi do izdavanja trajne partner vize podklase 801. Ova viza važi od datuma izdavanja pa sve do dobijanja trajne vize podklase 801.
  Onshore Partner viza podklasa 801
  Ovo je trajna viza za osobe koje su u bračnoj ili vanbračnoj zajednici sa državljaninom Australije ili Novog Zelanda, ili partnerom koji ima stalni boravak u Australiji.

 • Offshore Partner viza podklasa 309

  Ovo je privremena viza za osobe koje su u bračnoj ili vanbračnoj zajednici sa državljaninom Australije ili Novog Zelanda, ili partnerom koji ima stalni boravak u Australiji. Za ovu vizu je neophodno da budete van Australije u trenutku apliciranja. Viza je privremena, ali može voditi do trajne partner vize podklase 100. Ova viza važi od datuma izdavanja pa sve do dobijanja trajne vize podklase 100.
  Offshore Partner viza podklasa 100
  Ovo je trajna viza za osobe koje su u bračnoj ili vanbračnoj zajednici sa državljaninom Australije ili Novog Zelanda, ili partnerom koji ima stalni boravak u Australiji.

 • Prospective Marriage viza podklasa 300

  Ova viza je namenjena za one koji su vereni, ali nisu venčani za državljanina Australije ili osobu koja poseduje stalni boravak u Australiji. Ova viza može da vodi do vize podklase 820.

Proces aplikacije

Aplikacija za Partner vizu za Australiju ima dve faze. U početnoj fazi izdaje se privremena viza koja je važeća u trajanju od dve godine od datuma apliciranja. Nakon dve godine, veza aplikanta i australijskog partnera se ponovo procenjuje i ako je veza i dalje validna, izdaje se stalna boravišna viza i aplikant dobija Permanent Resident status u Australiji. Podnosilac aplikacije može odmah dobiti stalnu vizu ukoliko se radi o dugogodišnjoj vezi ili ukoliko su partneri duže vreme u braku ili ukoliko dobiju dete brzo nakon dobijanja prve privremene vize.

Vreme procesiranja aplikacije

Prosečan period procesiranja partner vize traje između 13 i 18 meseci.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć oko pripreme dokumentacije i procedure za apliciranje za partner vizu za Australiju, popunite upitnik za vizu i procenu profila i zakažite savetovanje sa agentom za vize za Australiju Elenom Simić.

Podeli tekst sa prijateljima!