Put od Hrvatske do studija u Australiji

Iskustvo hrvatske studentkinje Vedrane Žarkić


shadow

Moj prvi odlazak u Australiju je bio prije desetak godina kad sam odlučila turistički posjetiti svoju rodbinu koja živi tamo već dugi niz godina. Kada sam prošle godine odlučila da je vrijeme za nove avanture I promjene u mojoj svakodnevnici, odlazak u Australiju na duži period se činio kao logičan izbor.

Rodbina koja zivi u Sydneju me je stalno nagovara da dođem i tome u prilog su išle zanimljive priče o životu tamo i svim mogućnostima koje me čekaju. Moji utisci nakon 3 mjeseca boravka su fantastični. Zemlja koja obećava, pruža, nudi svima koji žele da ostvare svoje snove i ambicije.

Iako sam imala veliku želju za odlaskom moram priznati da me skupljanje svih papira I dokumenata za vizu nije baš veselila pa sam počela odugovlačiti sa svojom odlukom dok mi prijateljica nije preporučila Elenu i njenu agenciju Future Option.

Nakon razgovara sa Elenom I njenog prijateljskog ali I nadasve profesionalnog pristupa koji mi je ulijevao veliku sigurnost jer nisam bila prepuštena sebi I mogućim greškama, odluka da odem u Australiju je bila stopostotna.

Iskustvo hrvatske studentkinje Vedrane Žarkić

Već nakon nekoliko mjeseci sam imala vizu u rukama i moja pustolovina je mogla početi. Početkom 11 mjeseca sam već bila u Sydneju, taman nekoliko tjedana prije početka predavanja na CCI gdje sam odlučila usavršavati svoj engleski jezik.

Na predavnjima sam upoznala ljude iz raznih dijelova svijeta i saznala puno zanimljivosti o njihovim kulturama, a takoder i oni o mojoj. Profesori su jako pristupačni I izlaze nam u susret tako da mi je na predavnjims uvijek zanimljivo jer vlada prijateljska I opuštena atmosfera.

U slobodno vrijeme obilazim poznate turističke atrakcije ili jednostavno odem do plaže i uzivam u predivnoj prirodi i pogledu na beskrajni ocean.

Kao student dopušteno mi je radit 20 sati tjedno pa sam odlučila iskoristiti tu priliku za novo iskustvo, a i dodatni dzeparac nije na odmet.

Dani mi brzo prolaze, puno brže nego što bi htjela jer ponekad nemam vremena sve obići s obzirom na prekrcani raspored ali to mene čini sretnom i ispunjava me.

Iskustvo studiranja u Australiji

Neizmjerno sam zahvalna Eleni i njezinom stručnom timu koji su profesionalno odradili svoj posao I omogućili mi da u veoma kratkom roku dobijem studentsku vizu.

Uživam u ovoj jedinstvenoj prilici i iskustvu koje mi ostaje za cijeli zivot i opet bi ga ponovila bez razmišljanja te bi svakome preporučila da dode ovdje i iskusi nešto novo i obogati svoj život novim avanturama.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*