Najplaćeniji poslovi u Australiji


shadow

Australija je jedna od najprosperitetnijih država na svetu, sa stabilnom ekonomijom i privredom, visokim životnim standardom i izuzetno malom stopom nezaposlenosti. Podaci pokazuju da je u 2017. godini prosečna plata u Australiji iznosila 81.235AUD na godišnjem nivou.Ako na sve ovo dodamo i prijatnu klimu, prirodna bogatstva i raznovrsnost kultura, ne iznenađuje činjenica da mnogi razmišljaju o Australiji kao savršenoj zemlji za život.

Na listi najplaćenijih poslova u Australiji najviše su zastupljena zanimanja iz oblasti medicine, a veoma dobro su plaćeni i poslovi iz oblasti rudarstva, arhitekture, finansija i IT-a. Za vas izdvajamo samo neke od najplaćenijih poslova u Australiji:

1. Medicina

Prema mnogim istraživanjima, najplaćeniji poslovi današnjice su oni vezani za medicinu, a to su ujedno i zanimanja budućnosti.Najplaćeniji su hirurzi, kardiolozi, estetski hirurzi, dermatolozi, psihijatri, farmaceuti i stomatolozi, a veoma su tražene i medicinske sestre.

Plata može da iznosi i između 100.478i 253.442AUD na godišnjem nivou.

2. Inženjering

U bogatim državama kao što je Australija ova zanimanja su veoma tražena jer se potreba za modernominfrastrukturom stalno uvećava, a u nju se mnogo i ulaže. Najplaćeniji su inženjeri naftnog rudarstva, hemijski inženjeri, mašinski inženjeri i građevinski inženjeri.

Plata na godišnjem nivou može da iznosi između 123.000 i 179.439AUD.

3. IT

Kako svet tehnologije, računara i interneta postaje sve složeniji, tako se zanimanja za IT oblast sve više razvijaju i traže. PHP developeri, Data scientisti, Database admini i softverski programeri su samo neka od najplaćenijih pozicija u ovoj oblasti.

Plata može da iznosi između 87.000 i 161.000AUD na godišnjem nivou .

4. Finansije

Ljudi koji se direktno bave novcem, po pravilu imaju plate na veoma zavidnom nivou u čitavom svetu, pa i u Australiji. Samo neka od traženih i veoma dobro plaćenih poslova jesu finansijski savetnik, finansijski investicioni menadžer, finansijski analitičar i statističar.

Plata zavisi od same pozicije, a može da iznosi između 82.000 i192.000AUD na godišnjem nivou .

Da bi strani državljani i oni koji nemaju stalni boravak u Australiji radili, mora da poseduju australijsku radnu vizu.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*