Neplanirano putovanje na kraj sveta

Kažu da se najbolje stvari u životu često događaju neplanirano - Tanja Radman


shadow

Australija definitivno nije bila na popisu mojih planova za 2018., ali se dogodila i donijela veliki broj dobrih stvari, događaja i osoba u moj život.

Odluku da odem na tri mjeseca i usavršim znanje engleskog jezika na drugi kontinent, donijela sam iznenada i samu sebe sam iznenadila kako mi je to palo na pamet. Nakon aktivnog pretraživanja interneta, javila sam se Eleni čiju sam agenciju za studiranje u Australiji Future Option, pronašla na internetu čitajući iskustva onih koji su se već prije odlučili za ovu pustolovinu.

Točno se sjećam ponedjeljka kada je Elena javila kako je studentska viza odobrena. U utorak sam kupila kartu i u petak sam već bila na putu. Plan je bio ostati tri mjeseca, usavršiti jezik i vratiti se za Hrvatsku. Ali očito nisam onaj tip osobe koji se drži planova. Prošlo je skoro pola godine, i dalje sam u Melbourneu – gradu koji sam odabrala jer ovdje imam rodbinu koja mi je potpora od dana kada sam im javila da planiram doći.

Trenutno pohađam Australian National College of English, te imam predavanja od ponedjeljka do četvrtka, a uz to radim od utorka do subote jer mi viza koju imam daje i tu mogućnost.

Iako je prošlo već nekoliko mjeseci i dalje uživam u otkrivanju ovog grada i svega što on pruža. Ono što mi se posebno sviđa su mali i veliki parkovi koji se nalaze između ogromnih zgrada. U jednom trenutku sam u milijunskom gradu, a u drugom se osjećam kao da sam daleko od civilizacije. Javni prijevoz je još jedna stvar za pohvaliti. Povezanost manjih gradova sa Melbourneom je gotovo savršena, što omogućava lakše otkrivanje destinacija koje su udaljenije od grada. Savršeno za jednodnevne ili dvodnevne izlete.

Putovanje u Australiju - Tanja Radman

Uz sve to, ljudi su zapravo ono što čini ovaj grad još više posebnim. Ponekad imam osjećaj da je cijeli svijet ovdje, jer dok hodam ulicom mogu čuti različite jezike, vidjeti različite rase i ono što je najzanimljivije učiti o različitim kulturama.

Koliko ću se zadržati u Melbourneu nisam sigurna, ali sam sigurna da je ovo jedno od najboljih iskustava u mom životu. Ovim putem želim zahvaliti Eleniagenciji Future Option, što su mi pomogli da se moja želja ostvari, te što su bili uz mene prilikom dobivanja prve vize, te prilikom dobivanja druge studentske vize kada sam se odlučila zadržati ipak malo duže od planiranog.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*