Učesnici Future Option sajma australijskog obrazovanja 2019

Sajam australijskog obrazovanja 2019 u Skoplju, Beogradu, Banja Luci i Zagrebu u periodu od 26.10-30.10.2019


shadow

Sajam australijskog obrazovanja 2019 koji svake godine organizuje agencija za studiranje u inostranstvu Future Option, uz podršku obrazovnih institucija i ambasade Australije, biće održan u periodu od 26 – 30. oktobra u Skoplju, Beogradu, Banja Luci i Zagrebu.

Sajam će biti održan po sledećem rasporedu:

Učesnici sajma, kada je Australija u pitanju, su neki od njenih najpopularnijih univerziteta, koledža i instituta. Zajedničko za sve ove ustanove jeste kvalitetno obrazovanje i otvorenost ka međunarodnim studentima.

Torrens University Australia

Zlatni sponzor ovogodišnjeg sajma, Univerzitet Torrens je privatni univerzitet i deo Laureate International Universities, vodeće međunarodne mreže 70 svetskih univerziteta sa preko 1 milion studenata širom sveta.

Univerzitet ima više kampusa u Sidneju, Melburnu i Brizbejnu, i po jedan u Adelejdu i Oklandu, na kojima nudi veliki broj stručnih (VET) programa, osnovnih i postdiplomskih studija iz oblasti dizajna i kreativne tehnologije, biznisa, menadžmenta, ugostiteljstva, obrazovanja, sportskog menadžmenta, zdravstvene zaštite i nege, ali i kurseve engleskog jezika.

The University of Western Australia (UWA)

Univerzitet Zapadne Australije se nalazi u Pertu, osnovan je 1911. godine. Član je Group of Eight, grupe koju čini 8 najboljih univerziteta Australije, najbolji je u Zapadnoj Australiji i jedan od najprestižnijih u zemlji.

Studijski programi iz oblasti poljoprivrede, šumarstva, građevinarstva, pomorskih studija i onih vezanih za umetnost i sport, nalaze se među top 50 najbolje ocenjenih na svetu, ali ovaj univerzitet nudi i globalno prepoznate osnovne i postdiplomske studije iz biomedicine, arhitekture, obrazovanja, prirodnih nauka itd.

Univerzitet objedinjuje veliki broj fakulteta i ima dva kampusa u Pertu i jedan u Albaniju. Svojom dugom istorijom stekao je prepoznatljivu međunarodnu reputaciju na polju studijskog istraživanja i danas je jedan od glavnih istraživačkih centara Australije.

Box Hill Institute

Ako se za neku obrazovnu instituciju može reći da kroz svoje studijske programe nudi sve “od igle do lokomotive”, onda je to Box Hill institut u Melburnu. Institut je, sa tradicijom dugom 95 godina, iškolovao neke od danas najpoznatijih australijskih muzičara, sportista, umetnika i kuvara.

Škola nudi preko 500 programa različitih nivoa obrazovanja, od stručnih (VET) programa do master studija, iz oblasti inženjerstva, građevinarstva, turizma, ugostiteljstva, biznisa, IT-a, zdravstva, kozmetike, hortikulture, konjarstva, dizajna, muzike, mode, kozmetike i svega ostalog što se može zamisliti od profesije vodoinstalatera do studija biotehnologije.

Box Hill institut je 2015. godine osvojio više od 20 nagrada, između ostalih i nagradu za najbolju ustanovu u sferi međunarodnog obrazovanja.

Učesnici Future Option sajma australijskog obrazovanja 2019

Kaplan Business School

Kao jedna od mlađih obrazovnih ustanova, Kaplan Business School uspeo je da za kratak period preraste u jednog od lidera u obrazovanju u Australiji. Danas ima četiri kampusa – u Adelejdu, Brizbejnu, Melburnu i Sidneju – i nudi veći broj programa za osnovne i postdiplomske studije iz oblasti biznisa, menadžmenta, marketinga, turizma, računovodstva, zdravstvenih usluga, preduzetništva i liderstva.

Neobična pogodnost koju imaju studenti ove škole jeste mogućnost da menjaju kampuse tokom studija. Prepoznata je i po inovativnoj nastavi i fleksibilnim predavanjima prilagođenim različitim potrebama studenata, kao i po saradnji sa renomiranim kompanijama u okruženju, koje studentima, zahvaljujući stažiranju i plaćenoj praksi, pomažu da lakše dođu do zaposlenja.

Kaplan škola biznisa se ove godine našla u najužem izboru za nagradu PIEoneer, kao finalista u kategoriji podrške studentima.

Macquarie University

Univerzitet Macquarie je jedan od najprestižnijih australijskih univerziteta u svetu, globalno prepoznatljiv po inovativnosti i kvalitetu obrazovanja. Ovo je i jedan od najznačajnijih istraživačkih centara u Australiji koji je izrodio značajan broj svetski priznatih istraživača i naučnika.

Kroz osnovno akademsko i postdiplomsko obrazovanje, Univerzitet sa svojih pet fakulteta pokriva široku paletu studijskih oblasti iz umetnosti, društvenih nauka, prirodnih i primenjenih nauka, prava, inženjerstva i medicine.

Nalazi se u Sidneju, a njegov kampus u Macquarie parku prostire se na 126 hektara i sadrži sportske objekte, kafiće, zelene površine i sve što treba, kako sami kažu, “za slobodu mišljenja i razvoj” studenata.

Univerzitet ima i dobro organizovanu mrežu saradnika u industriji što je od velike pomoći studentima pri zapošljavanju.

Southern Cross University (SCU)

Ovo je još jedan australijski državni univerzitet sa visokim rejtingom u zemlji i svetu. Obuhvata više kampusa raspoređenih po istočnoj obali Australije, i to u Lizmoru, Kofs Harboru, Gold Koustu i na jugoistoku države Kvislend, kao i u Sidneju, Melburnu i Pertu.

Univerzitet ima nekoliko škola i koledža i čak devet istraživačkih centara u kojima se vrše i neka od istraživanja sa globalnim značajem, vezana za oblasti morske ekologije, organske poljoprivrede, odbrane od poplava i sl.

Studijski programi za osnovne i postdiplomske studije obuhvataju oblasti iz umetnosti, društvenih nauka, obrazovanja, ekologije, biznisa, turizma, prava, pomorskih nauka, zdravstva i inženjeringa.

TAFE International Western Australia (TIWA)

TIWA je organizacija koja objedinjuje razgranatu mrežu TAFE koledža Zapadne Australije i koja je zadužena za profesionalno i stručno obrazovanje međunarodnih studenata na jednoj od tih ustanova.

Objedinjenim upisom, ova organizacija značajno olakšava inostranim studentima da dođu do željenog programa i svoje buduće profesije, a broj stručnih (VET) programa u ponudi je raznovrstan i veliki.

Neke od glavnih studijskih oblasti su računovodstvo, biznis i menadžment, avijacija, kreativna industrija, digitalne medije, predškolsko vaspitanje, zdravstvena nega, pomorstvo, ekologija, zaštita životinja, ugostiteljstvo, fitnes itd.

Perth International College of English (P.I.C.E.)

Pored UWA, Pert ima i jedan od najuglednijih i veoma popularnih koledža među inostranim studentima za kurs engleskog jezika. Smešten u samom centru grada, ovaj koledž svake godine primi veliki broj međunarodnih studenata iz 50 zemalja sveta.

Pored različitih vrsta kurseva, od osnovnog nivoa do engleskog za akademske svrhe, koledž uz biblioteku i dobro opremljene učionice nudi i mnoge druge pogodnosti – homestay smeštaj ili pomoć u pronalaženju i iznajmljivanju hostela ili stana, različite aktivnosti i izlete tokom vikenda, ali i pomoć za one koji žele da nastave dalje studije u Australiji.

Future Option Sajam Australijskog Obrazovanja 2019

New Horizons Learning Centres

Tehnološki institut New Horizons, kao deo globalne mreže sa preko 250 tehnoloških škola širom sveta, već duži niz godina školuje profesionalne stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija. Zbog izuzetne saradnje sa Microsoft-om ima status Microsoft Gold Partner-a.

Škola nudi veliki broj kratkih kurseva i stručnih (VET) programa na različitim nivoima kvalifikacija (od sertifikata do graduate diploma), kojima su pokrivene osnovne studijske oblasti – IT, project menagement, strategic menagement i telekomunikacije.

Studije i predavanja su veoma fleksibilna, a kampusi u Sidneju, Melburnu i Brizbejnu nude studentima neke od jedinstvenih pogodnosti kao što su besplatan wi-fi, kafa i čaj dostupni preko celog dana, ali i čuveni australijski slatkiši Tim Tams.

Pacific College of Technology (PCT)

Tehnološki koledž Pacific u Sidneju tek treba da proslavi punoletstvo, ali je za ovih 17 godina već uspeo da se razvije u veoma cenjenu i višestruko nagrađivanu obrazovnu ustanovu.

Koledž pruža stručne (VET) programe iz oblasti računovodstva, biznisa i menadžmenta, marketinga i informacionih tehnologija, kao i kurs engleskog jezika, i nudi pomoć studentima koji žele da nastave dalje školovanje na osnovnim studijama.

Vreme održavanja predavanja je fleksibilno, nastava se odvija radnim danima, ponekad i u večernjim satima, ali i vikendom, što je odlična opcija za one sa obavezama.

Future Option

Organizator sajma Australijskog obrazovanja 2019, agencija Future Option i njihovi savetnici vam mogu na sajmu pružiti sve informacije o studiranju u inostranstvu, pomoći prilikom apliciranja za vizu, upisu, dobijanju stipendija i olakšati ceo proces odlaska na studije u inostranstvo.

Agencija za studiranje u inostranstvu Future Option, je zvanični zastupnik preko 100 univerziteta i koledža u Australiji,Kanadi,Americi i Novom Zelandu, koji nude različite nivoe studija i programe studiranja i mogu vam pomoći prilikom apliciranja za vizu, upisu, dobijanju stipendija i olakšati ceo proces odlaska na studije u inostranstvo.

Tokom poslednjih 7 godina uspešno su vodili procedure i upisali veliki broj studenata na studije u inostranstvu, iz svih delova regiona Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Kroz individualan pristup, agencija svakom klijentu izlazi u susret i pruža kvalitetnu uslugu, koja obuhvata savetovanje, pomoć pri izboru i upis odgovarajućeg studijskog programa, stručnu pripremu aplikacije za studentsku vizu.

Prijavite se za sajam australijskog obrazovanja 2019:

Mogućnosti su razne, a ponuda još raznovrsnija.

 

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*