Božićna trpeza u Australiji


shadow

Božić u Australiji se tradicionalno proslavlja u krugu porodice i bliskih prijatelja. Iako je božićna trpeza bogata i može se naći po nešto za svačiji ukus, za vas smo izabrali nekoliko jela koja se obavezno serviraju na svakom božićnom ručku. Možda vam se nešto toliko dopadne da ne možete da odolite a da ne pripremite za sopstvene praznike.

Letnji shandy

Shandy je osvežavajuće letnje piće koje se često konzumira u toplim letnjim danima. Predstavlja mešavinu piva sa sokom od narandže, limuna, jabuke ili nekog drugog voća. Proporcija zavisi od ukusa, a detaljno uputstvo proverite na sledećem linku.

Summer shandy

Zapečena šunka

Zapečena šunka je jelo koje se sigurno nalazi na svakoj božićnoj trpezi. Postoji jednostavniji i komplikovaniji način pripreme, a mi smo za vas odabrali recept kome sigurno nećete moći da odolite, tako da prionite na posao i kliknite ovde.

Zapečena šunka

Salata sa rukolom, ribizlom i narandžom

Ova salata je idealna kombinacija sa zapečenom šunkom i daje poseban osvežavajući ukus. Da ne dužimo, pogledajte na sledećem linku i uverićete se i sami.

Salata

Pavlova

Pavlova je tradicionalna torta koja vuče poreklo iz Australije i Novog Zelanda. Postoji mnogo načina da napravite ovu preukusnu poslasticu, a naš predlog proverite na ovom linku.

 Pavlova

Božićni kolačići

Božićni kolačiči su veoma poznati i prave se širom sveta, a popularni su i u Australiji. Postoje različite vrste ukusa i oblika, pa se pustite mašti na volju dok ukrašavate svoje. Za vas smo izdvojili naš predlog, pa pogledajte na ovom linku.

 

Kolačići

White Christmas

White Christmas je tradicionalni australijski slatkiš, pa nijedan božićni ručak ne može da prođe bez njega može. Pravi se od kandiranog voća, pirinčanih žitarica, kokosa i mleka u prahu. Detaljan način pripreme možete pronaći na ovom linku.

 

Sweet surprises - White christmas rocky road

Nadamo se da su vam se svi recepti dopali koliko i nama. Uživajte u praznicima i iznenadite svoje najbliže.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*