Pokrenuta Australijsko srpska privredna komora


shadow

U Australijskoj ambasadi u Beogradu je u četvrtak 01. juna,  organizovan svečani koktel povodom pokretanja Australijske-srpske privredne komore u Srbiji.

Među zvanicama su bili prisutni predstavnici Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, drugih inostranih privrednih komora, medija, investicionih fondova, poslovnih asocijacija, diplomatskog kora, organizacija poput Air Serbia, Rio Tinto, BioSense, Banke Inteze i niza australijskih kompanija u Srbiji kao i srpskih kompanija koje sarađuju sa tržištem Australije između ostalih.

Ambasada Australije u Beogradu

*Fotografija preuzeta sa sajta Cord magazina

Prisutnima se na početku obratila ambasadorka Australije u Srbiji, njena ekselencija gospođa Julija Fini i izrazila podršku ambasade u formiranju komore, podvukla dosadašnju uspešnu saradnju i poželela uspeh u daljem radu. Zatim su predstavljene dosadašnje aktivnosti i planovi komore a prisutnima se na kraju obratio i direktor kompanije Er Srbija, Dane Kondić, koji je pre svega govorio o svojim iskustvima dolaska iz Australije na čelo srpske nacionalne avio kompanije.

Australijska ambasada u Beogradu

*Fotografija preuzeta sa sajta Cord magazina

Primarni cilj komore biće promovisanje, razvijanje i unapređenje ekonomske saradnje između Srbije i Australije. Iako je trenutno spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Australije relativno niska i ograničena, potencijal za njen razvoj postoji, pa će samim tim rad komore biti fokusiran na pružanju podrške u pokretanju i implementaciji inicijativa za okupljanje i aktiviranje što većeg broja kompanija članica, kako u Srbiji tako i u Australiji.

*izvor Blic

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*