Test za australijsko državljanstvo

Šta je potrebno da bi položili test za dobijanje državljanstva Australije


shadow

Test za državljanstvo je neophodan pri apliciranju za australijsko državljanstvo, a koncipiran je tako da proveri da li kandidat poseduje potrebno znanje o Australiji, njenoj istoriji, prirodi, društvenom i državnom uređenju, kao i o pravima i obavezama koje australijsko državljanstvo donosi.

Pored ovih stavki, procenjuje se i poznavanje engleskog jezika budući da je on zvaničan jezik Australije, i neophodan ako želite da se uklopite u zajednicu i aktivno učestvujete u javnom životu, radite i obrazujete se.

Test se sastoji od 20 pitanja na zaokruživanje, koja su nasumično izabrana. Da bi se test položio, neophodno je imati 75% tačnih odgovora, tj. 15 tačnih odgovora od ukupno 20.

Taksa koja se plaća za obradu apliakcije za državljanstvo obuhvata i troškove polaganja testa. Test se polaže na računaru, u vladinim prostorijama, gde su smeštene službe koje se bave imigracijom.

Priprema za test

Pitanja iz testa se mogu grupisati u tri celine:

  1. Australija i Australijanci
  2. Australija, demokratska uverenja, prava i slobode
  3. Vlada i pravo Australije

Australijska vlada je pripremila besplatan vodič za bolje upoznavanje i pripremu testa pod nazivom Australijsko državljanstvo – naša zajednička veza (Australian Citizenship: Our Common Bond). Pored verzije na engleskom, možete pronaći i verziju na srpskom, bosanskom, hrvatskom i makedonskom jeziku.

Na ovom kratkom tutorijalu možete pogledati kako test zapravo izgleda, a migraciona služba je pripremila i video materijal koji je dostupan na YouTube-u.

 

 

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*