Pert proglašen za regionalni grad

Šta to znači za međunarodne studente i koje sve novine donosi


shadow

Odlukom Vlade Australije, Pert, glavni grad Zapadne Australije je od 16. novembra 2019. godine proglašen za regionalni grad. Ovom promenom Pert donosi nove mogućnosti i prednosti za međunarodne studente, što dovodi do rasta popularnosti ove destinacije za studiranje u odnosu na velike gradove istočne obale.

Ova odluka predstavlja odličnu vest za studente iz celog sveta koji imaju želju da studiraju, žive i rade u Zapadnoj Australiji.

Šta tačno znači ova promena i koje prednosti donosi?

Pert kao regionalni grad donosi 2 ključne prednosti:

  • Prva prednost se odnosi na mogućnost dužeg ostanka u Australiji na Temporary graduate vizi (podklasa 485). Temporary Graduate viza je namenjena osobama koje su završile visoko obrazovanje u Australiji i omogućava im da određeni period ostanu u Australiji, rade puno radno vreme I na taj način steknu vredno radno iskustvo. Prednost studiranja u Pertu kao regionalnom gradu je to što sada studenti dobijaju mogućnost da dobiju Temporary Graduate vizu na 3 umesto na 2 godine.
  • Druga prednost klasifikovanja Perta kao regionalnog grada se odnosi na iseljeničke vize za kvalifikovane radnike. Naime, ova promena podrazumeva da studiranjem u regionalnom gradu studenti dobijaju dodatnih 5 poena prilikom sabiranja bodova potrebnih za iseljeničke vize za kvalifikovane radnike.

Rast popularnosti Perta kao destinacije za međunarodne studente ne donosi prednost samo navedenim studentima, već pozitivno utiče na razvoj i rast samog grada i Zapadne Australije. Međunarodni studenti doprinose kulturnoj I društvenoj raznolikosti grada I pozitivno utiču na rast ekonomije i otvaranje novih radnih mesta što znači da ova promena dovodi do win-win situacije za obe strane.

Kvalitetno obrazovanje na najvišem nivou, veliki izbor obrazovnih institucija i programa kao i bogat kulturni i društveni život najsunčanijeg australijskog grada čine studiranje u ovom gradu jedinstvenim životnim iskustvom.

Zato je nesumnjivo da će proglašavanje Perta za regionalni grad samo doprineti atraktivnosti i prosperitetu ovog grada, što na duže staze ima pozitivan uticaj i na sve one koji se odluče da Pert izaberu za svoju destinaciju za studiranje.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*