Prednosti studiranja u Australiji


shadow

Kada ljudi pomisle na Australiju prvo što im padne na pamet jesu zeleni pašnjaci, kenguri, koale kao i čist vazduh i voda. Međutim Australija ima još mnogo toga da ponudi kao što su svetski priznati univerziteti, lagan stil života i sunca dovoljno za celu godinu. Nije ni čudo što su se studenti širom sveta uputili na studije u Australiju, i vi biste lako mogli da se uključite u ovu avanturu

Da li ste znali da je Australija na trećem mestu po broju internacionalnih studenata u svetu, odmah posle SAD-a i Ujedinjenog Kraljevsta? To nije ništa čudno kada uzmete u obzir da na listi od 100 najboljih univerziteta u svetu, 8 je iz Australije!

Odličan obrazovni sistem i visok životni standard je čini jednom od najprivlačnijih destinacija za internacionalne studente. U nastavku navodimo nekoliko prednosti studiranja u Australiji.

Niži troškovi studiranja

Australija ima životni standard među najvećim u svetu. Međutim troškovi života  i studija su znatno manji u Australiji nego što su u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pravo na rad u Australiji kao povlastica studenske vize

I dalje ste u potrazi za načinima da smanjite troškove studiranja u inostranstvu? Australija je pravo mesto za vas. Internacionalni student imaju pravo na rad od 20h nedeljno, za vreme trajanja nastave na fakultetu. A tokom raspusta neograničeno.  Ne samo da vam posao može pomoći oko troškova dok studirate u Australiji, već možete i steći bitne kontakte za vašu dalju profesionalnu karijeru. Ova mogućnost vam može pomoći da značajno smanjite ili skroz pokrijete troškove stanovanja, hrane, racuna itd. Pored toga možete iskoristiti taj novac za putovanja tokom raspusta po fantastičnim lokacijama koje ova zemlja ima da ponudi ili za noćne izlaske sa novim prijateljima iz Australije. O da, i da li smo spomenuli da je minimalna zarada u Australji malo ispod 17$ po satu? Zahvaljujući post-study vizi studenti imaju priliku da rade i onda kada završe sa svojim studijama u Australiji. Više o ovoj vizi pročitajte ovde.

Svetski priznato i prestižno obrazovanje

Kao što smo već naveli Australija ima 8 univerziteta među 100 najboljih u svetu i nudi prvoklasno obrazovanje. Univerziteti i poslodavci širom sveta priznaju diplome australijskih škola. Oni koji se školuju u Australiji su veoma traženi zbog impresivne međunarodne reputacije australijskog obrazovnog sistema. Na preko 40 univerziteta postoji stotine prilika za studiranje stotine različitih oblasti.

Upoznačete ljude iz celog sveta

Nema potrebe da budete zabrinuti da ćete se osećati čudno u Australiji. Ona se nalazi na trećem mestu u svetu po broju internacionalnih studenata. Zbog popularnosti studijskih programa u Australiji u svetu, ona je postala opšte poznata po tome što je veoma tražena destinacija za strane studente. Imaćete priliku ne samo da iskusite Australiju, već i da steknete prijatelje iz svih delova sveta i da se upoznate sa njihovim kulturama. Većina velikih univerziteta pruža programe i usluge specijalno namenjene za pružane pomoći tek pridošlim inostranim studentima kako bi se što bolje prilagodili i iskoristili maksimum od svoje australijske avanture.

Živahan i multikulturalan način života

Australijanci su poznati po tome što su prijatni i prijateljski nastrojeni. Imaju veliku ljubav prema sportu, hrani i zabavi. Nećete sretati samo na kampusu ljude različitih kultura i porekla već širom cele Australije. Ako želite da iskusite velike gradove kao što su Melburn i Sidnej sa divnim muzejima i kafićima sve do prelepih gradskih parkova koje nude.Australija je jedna od kulturološki najraznolikijih zemalja u sveta.Dok studirate u Australiji možete biti deo tog multinacionalnog okruženja, a to je iskustvo koje ćete pamtiti ceo život.Studiranjem u Australiji kao da ste kupili kartu za istraživanje svih prirodnih atrakcija koje ona ima, od Plavih Planina u Novom Južnom Velsu, preko Uluru peščane stene u Severnoj teritoriji, sve do prelepih plaza naZlatnoj obali. Za vreme raspusta imaćete prilike da istražite sve što vaš novi dom nudi!

Prijatna klima

Želite malo više sunca u vašem životu? Australija je pravo mesto za to. Neki od najboljih univerziteta se nalaze u Sidneju, Brizbejnu i Melburnu gde je prosečna dnevna temperatura retko ispod 15°C. Takođe imajte na umu, da zbog svoje lokacije na južnoj hemisferi. godišnja doba su obrnuta u odnosu na nas. Odlaskom na studije u Australiju možete da zamenite hladne zime na Balkanu za sunčano australijsko leto!

Studiranjem u Australiji imaćete priliku da steknete čudesna iskustva i prilike, kao i prvoklasno obrazovanje. Nadamo se da smo vam sa ovim razlozima pomogli da se odlučite na ovaj uzbudljiv korak, kao i iskustvima naših studenata koji su otišli na studije u Australiji.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*