Rad na studentskoj vizi


shadow

Studentska viza vam omogućava rad u Australiji. Ovo je značajna stvar i predstavlja finansijsku olakšicu za svakog studenta. Pravo da radite dobijate automatski sa studentskom vizom, što znači da ne morate dodatno da aplicirate za bilo kakvu dozvolu rada pre ili nakon vašeg dolaska u Australiju.

Obično studentska viza omogućava da radite pola radnog vremena (40 sati u periodu od 14 dana) dok je nastava u toku i neograničeno za vreme raspusta i državnih praznika u Australiji.

Koliko možete da radite kao student u Australiji svakako zavisi i od tipa studija koje ste upisali tj. od podklase studentske vize za koju ste aplicirali.

Studenti koji su upisali kurs engleskog jezika, stručni (VET) program, Bachelor studije ili Master by coursework mogu da rade pola radnog vremena dok studenti koji su upisali Master by research ili doktorske studije mogu da rade neograničeno.

Bitno da znate je da po zakonu Australije možete da krenete sa radom kada vam započnu studije.

Članovi porodice mogu takođe da rade u Australiji

Članovi porodice ili partner nosioca studentske vize imaju takođe pravo na rad u Australiji. U većini slučajeva oni mogu da rade koliko može i nosioc studentske vize. Ovde su izuzetak postdiplomske studije Master by coursework gde nosilac vize može da radi pola radnog vremena dok dodatni član porodice, tj. partner može da radi puno radno vreme.

Članovi porodice kao i student ili nosilac vize mogu da krenu da rade tek kada nosilac vize započne sa svojim studijama.

Traženje posla u Australiji

U Australiji postoji velika ponudu part time poslova, a traženje posla funkcioniše po istom principu kao i bilo gde u svetu. Svakako najlakši i najednostavniji način je da aplicirate za posao onlajn.

Tax File Number

Da biste mogli da primite platu na račun u Australiji biće vam potreban Tax File Number. Više informacije kako možete da aplicirate za TFN možete da pročitate ovde.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*