Najpopularnije plaže u Australiji


shadow

Australija se ponosi ogromnim brojem plaža, a to i ne čudi zbog činjenice da je okružena okeanima sa svih strana. Plaže su deo svakodnevnog života u Australiji pošto 85% Australijanaca živi u priobalnim i gradskim delovima.

Australija ima više od 10.000 plaža, a naš težak zadatak je bio da izaberemo 10 najboljih. Proverite šta se pronašlo na našoj listi u nastavku.

1. Whiteheaven Beach, Whitsunday Island

Whiteheaven beach - Najpopularnije plaže Australije

Kao što joj i samo ime govori, ova plaža je pravi beli raj na Zemlji. Tirkizno plava boja mora i kristalno beli pesak čine ovu plažu da izgleda kao sa razglednice. Whiteheaven plaža je duga 7km, zbog čega je retkost da je plaža prepuna turista. Zanimljivo je da se pesak na ovoj plaži ne zagreva na suncu, tako da je moguće hodati bos u bilo koje doba dana.

2. Cable Beach, Broome

Cable Beach, Broome - Najpopularnije plaže Australije

Za Cable plažu se kaže da je plaža sa najlepšim zalaskom sunca na svetu. 22km savršenog peska se proteže niz obalu Indijskog okeana, u Zapadnoj Australiji. Najbolje vreme za posetu je između juna i avgusta, a ako vam se posreći, možda spazite delfine i ajkule na pučini.

3. Bondi Beach, Sydney

Bondi Beach, Sydney - Najpopularnije plaže u Australiji

Bondaj plaža se nalazi u istoimenom naselju, 7km udaljenom od centra Sidneja. Ona je ujedno jedno od najposećenijih turističkih lokacija u Australiji. Idealna je za surfovanje, ronjenje, posmatranje kitova, a u zimskom periodu služi i kao teren za golf. Posetioci kažu da je jedna od najliberalnijih plaža na svetu.

4. Sunshine Beach, Noosa

Sunshine Beach, Noosa - Najpopularnije plaže Australije

Sunshine plaža ima sve što se od jedne plaže očekuje – čisti beli pesak, savršene talase za plivanje i mnogo aktivnosti u vodenim sportovima. Nalazi se na idealnoj lokaciji u Kvinslendu, pa je moguće kupati se i sunčati čak i u zimskim mesecima.

5. Surfers Paradise, Gold Coast

Surfers Paradise, Gold Coast - Najpopularnije plaže Australije

Surfers Paradise je predgrađe Zlatne obale u Kvinslendu. Prepoznatiljiva je po prostranim i dugim plažama i oblakoderima koji se nalaze uz samu ivicu plaže. Ovo mesto je najposećenije turističko mesto na Zlatnoj obali, jer pored plaža za uživanje i surfovanje, poseduje mnogobrojne tržne centre, restorane i barove.

6. Wineglass Bay, Tasmania

Wineglass Bay, Tasmania - Najpopularnije plaže Australije

Wineglass Bay je najprepoznatljivija plaža sa Tasmanije, i najčešće se ona nalazi na razglednicama. Deo je zadivljujućeg nacionalnog parka Freycinet. Plaža predstavlja idealan miks belog peska, ružičastih granitnih stena i tirkizno plave vode. Turisti se najčešće provode krstareći ili roneći sa bocom, a idealno vreme za posetu je između decembra i marta.

7. Cottesloe Beach, Perth

Cottesloe beach, Pert - Najpopularnije plaže u Australiji

Cottesloe plaža se nalazi u istoimenom predrađu, na zapadnoj strani Perta. Idealno je mesto da se pobegne iz gradske gužve i provede savršen dan sa porodicom. Uz plažu se nalaze i lokalni restorani gde obavezno treba isprobati morske specijalitete.

8. 75 mile Beach, Fraser Island

75 mile Beach, Fraser Island - Najpopularnije plaže u Australiji

Plaža 75 mile se nalazi na poznatom Fraser ostrvu, najvećem peskovitom ostrvu na svetu. Plaža je divlja i neravna, dobra za ribolov, a postoji šansa da vidite i dinga, australijske divlje pse. Na ostrvu se nalazi i stara olupina broda.

9. Burleigh Beach, Gold Coast

Burleigh Beach, Gold Coast - Najpopularnije plaže u Australiji

Jedna od najatraktivnih plaža na Zlatnoj obali je upravo ova plaža, sa idealnim uslovima i za plivanje i za surfovanje. Uz obalu ima mnogo izolovanih mesta, savršenih za izlete i roštiljanje sa prijateljima.

10. Lizard Island, Queensland

Lizard Island, Queensland - Burleigh Beach, Gold Coast - Najpopularnije plaže u Australiji

Lizard ostrvo se nalazi na severnim delovima Velikog koralnog grebena, u Kvinslendu. Savršeno uređene plaže se prostiru na više od 1000km².

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*