Najtraženije vize za Australiju


shadow

Svake godine nekoliko miliona ljudi iz celog sveta posećuje i ulazi u Australiju. Svi putnici koji nisu državljani Australije treba da poseduju važeću vizu za ulazak u Australiju. Ovu vizu je potrebno da posedujete pre putovanja i ulaska u Australiju. Ovde su izuzetak samo državljani Novog Zelanda kojima nije potrebna viza za Australiju.

Postoje važne stvari koje treba da znate pre podnošenja zahteva za vizu. Ovo uključuje apliciranje za pravi tip vize, uslove koje treba da ispunjavate za odgovarajuću vizu, vaše obaveze dok ste u Australiji i važnost ispunjavanja uslova vize.

Generalno postoji mnogo vrsta viza za Australiji. U ovom tekstu predstavićemo vam najpopularnije i najtraženije Australijske vize:

Turistička viza

Ova viza je za one koji žele da posete Australiju ili produže vizu za rekreativno, socijalne, porodične ili poslovne posete. To su privremene vize koje omogućavaju ostanak od 3 do 12 meseci u Australiji. Važenje ove vize može da traje od tri meseca do tri godine. Rad na ovoj vizi obično nije dozvoljen.

Postoji niz turističkih viza:

  • Electronic Travel Authority (Subclass 601)
  • eVisitors (Subclass 651)
  • Visitor Visa (Subclass 600)

Ukoliko planirate turističku posetu Australiji, potrebno je da detaljno pripremite i na vreme aplicirate za turističku vizu za Australiju.

Studentska viza

Ukoliko želite da studirate ili pohađate neki kurs u Australiji duže od tri meseca biće vam potrebna studentska viza za Australiju. Ovo je privremena viza koja je validna i vezana za dužinu odabranog studijskog programa.

Postoji osam podklasa studentske vize u zavisnosti od zemlje pasoša koji posedujete i studijskog programa koji upisujete:

  • 570 je potklasa za ELICOS programe (English-language intensive courses for overseas students) i za Certificate I–IV English ESL programe.
  • 571 viza se odnosi na osnovne i srednje škole uključujući i odobrene srednjoškolske programe za razmenu.
  • Podklasa 572 je za VET programe (Vocational and Education Training) kako što su sertifikat I, II, III, IV, diploma i advanced diploma programe.
  • 573 je studentska viza za visoko obrazovanje. Programi koji su pokriveni ovom podklasom su: Bachelor studije, Associate degree, Graduate Certificate, Graduate Diploma i Master by coursework.
  • 574  se odnosi na Master by Research programe i na doktorske studije.
  • 575 je viza za non-award, osnovne i takozvane bridžing programe.
  • 576 se odnosi na redovne kurseve svih vrsta koje preduzima AusAID ili studenti odbrane pod pokroviteljstvom i sponzorstvom od vlade Australije.

Sa studentskom vizom moći ćete da radite kao student u Australiji. Obično je dozvoljen rad na pola radnog vremena ali neke programe i podklase viza omogućavaju vam i rad na puno radno vreme.

Vize pokrivene Skilled Work programom za migraciju

Ovaj program je specijalno skrojen da podstakne pojedince sa specifičnim znanjima i sposobnostima da migriraju u Australiju. To su uglavnom pojedinci čije su profesije deficitarne u Australiji.

Skilled Migration je program specijalno dizajniran da cilja migranate sa izuzetnim veštinama i sposobnostima koji će doprineti razvoju Australijske ekonomije.

Vize koje su pokrivene ovim programom

Ove vize odnose se na radne vize i iseljeničke vize za Australiju.

Porodične vize

Family Migration stream ima za cilj da ujedini neposredne i šire članove porodice sa svojom australijskom rodbinom i članovima porodice. Aplikanti koji žele da migriraju u okviru ovog migracionog programa moraju biti sponzorisani od strane punoletnog bliskog člana porodice koji je državljanin Australije ili ima permanent resident status u Australiji  ili je državljanin Novog Zelanda.

Vize pokrivene ovim programom:

Ukoliko želite da aplicitate za partner vizu, bitno je da znate koje su opcije, uslovi i vreme obrade partner aplikacije za Australiju.

Podeli tekst sa prijateljima!

 

Autor

Elena Simic

Agent za studiranje i odlazak u Australiju, direktor agencije Future Option
Studiranje u Australiji, upis na studije i apliciranje za studenstku vizu.
Savetovanje i pripremanje aplikacija za studentske, turističke, partner i druge vize za Australiju.
https://elenasimic.net

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti obljavljena. Obavezna polja su označena*